Rittenregistratie

Wat is Rittenregistratie?

De rittenregistratie helpt bijtelling te voorkomen, door automatisch nauwkeurig bij te laten houden dat voertuigen jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé worden gebruikt. Dankzij FleetFinder hoeft u de administratie niet langer handmatig bij te houden en houdt u tijd over voor uw klanten. Op zoek naar het juiste pakket dat bij u past of meer informatie ontvangen? Vraag dan een offerte aan.

Sluitende rittenregistratie

Een sluitende registratie is van belang voor de Belastingdienst. U heeft als onderneming zelf de plicht om aan te tonen dat een voertuig niet meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt wordt, er is sprake van een omgekeerde bewijslast. Bovendien zal de Belastingdienst controles uitvoeren op de rittenregistratie, om na te gaan of alles klopt met wat u opgeeft. FleetFinder beschikt over het Keurmerk RitRegistratieSystemen. Dit betekent dat het systeem netjes aan de strikte richtlijnen voldoet. De Belastingdienst gaat er daardoor vanuit dat de sluitende registratie klopt, waardoor u minder last heeft van tijdrovende controles.

Gebruiksvriendelijk overzicht

De handmatige rittenregistratie vraagt om een uitgebreide administratie, bijvoorbeeld op basis van het aantal gereden kilometers, de beginlocatie, eindlocatie en de gereden route indien die afwijkt van de reguliere. Het betekent dat u per rit veel administratie dient bij te houden, waardoor er kostbare tijd die u kunt doorberekenen verloren gaat. Bovendien mist u aan de hand van een handmatige registratie de mogelijkheid om daar achteraf eenvoudig rapportages over te bekijken, bijvoorbeeld om de ritten meer efficiënt in te plannen of de tijd op locatie meteen door te berekenen aan de klant. De handmatige registratie kost relatief veel tijd, terwijl het lastig is om daar vervolgens een overzicht van te krijgen.

Voordelen van Wagenpark beheer

De handmatige registratie vraagt om een uitgebreide administratie, bijvoorbeeld op basis van het aantal gereden kilometers, de beginlocatie, eindlocatie en de gereden route indien die afwijkt van de reguliere. Het betekent dat u per rit veel administratie dient bij te houden, waardoor er kostbare tijd die u kunt doorberekenen verloren gaat. Bovendien mist u aan de hand van een handmatige registratie de mogelijkheid om daar achteraf eenvoudig rapportages over te bekijken, bijvoorbeeld om de ritten meer efficiënt in te plannen of de tijd op locatie meteen door te berekenen aan de klant. De handmatige registratie kost relatief veel tijd, terwijl het lastig is om daar vervolgens een overzicht van te krijgen.

Realtime

De rittenregistratie door FleetFinder werkt op basis van RTT&T. Dit staat voor Real Time Track & Trace. We houden heel nauwkeurig de locatie van het voertuig bij en versturen die direct naar de online omgeving, via een stabiele netwerkverbinding. Dat betekent dat het op ieder moment en in realtime duidelijk is welke ritten u maakt, zodat daar een sluitende rittenregistratie uit kan volgen.

Beschikbaarheid

We maken voor de rittenregistratie door FleetFinder gebruik van een gebruiksvriendelijke online interface, die op een intuïtieve manier in elkaar zit. Dat betekent dat u daar direct gebruik van kunt maken, vanaf ieder apparaat dat u wenst. Uiteraard kunt u de rittenregistratie inzien vanaf een desktopcomputer, daarnaast kunt gebruik maken van een tablet of een smartphone met een internetverbinding.

Belastingdienst

We zorgen op basis van het Keurmerk RitRegistratieSystemen voor een sluitende rittenregistratie, waar ook de Belastingdienst direct vertrouwen in heeft. Dat beperkt het aantal controles op de kilometerregistratie, omdat de Belastingdienst er op basis van de hardware en software vanuit kan gaan dat alles in orde is. Bovendien heeft u zelf inzicht in de gereden ritten, de ritten op een dag en de algehele productiviteit op basis van de rittenregistratie.

Laag bedrag

Reeds 4.000 andere bedrijven maken gebruik van FleetFinder voor rittenregistratie. Zij zorgen er met de automatische kilometerregistratie voor een vast laag bedrag per maand voor dat ze hier geen omkijken meer naar hebben. Ze zijn zeer te spreken over de Blackbox, die onze eigen monteurs inbouwen op een voor de bestuurder onzichtbare plaats. Dankzij de rittenregistratie hoeven ze daar zelf niet meer mee aan de slag.

Waarom FleetFinder?

Rapporten

U kunt rekenen op een sluitende rittenregistratie op basis van het keurmerk RitRegistratieSystemen, net als een aantal handige rapportages voor fleet management. Dat betekent dat u kunt rekenen op een reisrapport per rit, een dagrapport met de ritten van die dag en een productiviteitsrapport om de gemaakte uren op locatie meteen en zonder twijfel aan de desbetreffende klant door te kunnen berekenen.

Black box

FleetFinder maakt voor de sluitende rittenregistratie gebruik van de eigen Blackbox, die onze eigen monteurs bij u zullen inbouwen. Het kastje maakt vervolgens verbinding met verschillende satellieten voor een nauwkeurige plaatsbepaling. Daarnaast is er sprake van een stabiele netwerkverbinding met onze servers, om de gegevens voor de automatische rittenregistratie meteen te kunnen versturen, zodat u daar bovendien direct inzicht in heeft.

11475

Mobiele gebruikers

2708

Bedrijven

19278

Actieve gebruikers

96

Score

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

Neem contact met ons op voor meer informatie
dan kunnen we eventuele vragen beantwoorden en u beter van dienst zijn.