Rittenadministratie

Wat is rittenadministratie?

De rittenadministratie zorgt voor een sluitende kilometerregistratie voor zakelijke voertuigen. Dit helpt bijtelling te voorkomen, door volgens de strikte voorwaarden van de Belastingdienst aan te tonen dat de auto jaarlijks minder dan 500 kilometer privé gebruikt wordt.

Keurmerk RitRegistratieSystemen

De rittenadministratie voldoet netjes aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt en heeft daardoor het Keurmerk RitRegistratieSystemen, dat staat voor Keurmerk Ritregistratie Systemen. Het betekent dat de fiscus er vanuit gaat dat alles netjes in orde is, dankzij de nauwkeurige registratie van alle benodigde gegevens over de ritten. Dit helpt onnodige controles van nota’s van garagebedrijven en kantooragenda’s te voorkomen. Dankzij de automatische rittenadministratie heeft u daar bovendien zelf geen omkijken naar, waardoor u kostbare tijd kunt besparen die u weer kunt inzetten om klanten van dienst te kunnen zijn.

Efficiënter omgaan met uw tijd

Doet u op dit moment nog handmatig de rittenadministratie en bent u benieuwd naar de nadelen daarvan? Bedrijven die nog geen gebruik maken van FleetFinder zijn over het algemeen veel tijd kwijt met de ritregistratie. Vooral wanneer er sprake is van meerdere ritten of meerdere voertuigen gaat er veel capaciteit zitten in de rittenadministratie, tijd die u veel waardevoller had kunnen gebruiken. Bovendien leidt een handmatige rittenadministratie tot onnodige administratie, omdat het van belang is allerlei gegevens over de ritten te registreren. Het gaat bijvoorbeeld om de begin- en eindstand van de kilometerteller, de locatie van vertrek en van aankomst en de gereden route indien die afwijkt van de gebruikelijke.

Voordelen van rittenadministratie

Een sluitende rittenadministratie biedt de enige mogelijkheid om onder de bijtelling uit te komen. De Belastingdienst vraagt om een sluitende registratie, bij voorkeur op basis van het Keurmerk RitRegistratieSystemen. Bovendien biedt de automatische rittenadministratie een aantal andere voordelen, zoals realtime inzicht in de actuele posities van voertuigen, geavanceerde rapportages over de productiviteit en de mogelijkheid om altijd en overal in te loggen voor een overzicht van alle gegevens.

Realtime

FleetFinder is voorzien van RTT&T. Dit staat voor Real Time Track & Trace en zorgt ervoor dat u op ieder gewenst moment op de hoogte bent van de gemaakte ritten of locatie-informatie van een voertuig naar keuze. Onze hardware voor rittenadministratie maakt gebruik van een GPS-signaal naar meerdere satellieten en een snelle dataverbinding om de verzamelde gegevens betrouwbaar naar onze servers te versturen.

Beschikbaarheid

De online interface voor de rittenadministratie en het fleet management door FleetFinder is bereikbaar vanaf zowel een dekstop als laptop, net als vanaf de verschillende mobiele apparaten. Dat betekent bijvoorbeeld dat u met een tablet of smartphone kunt inloggen, zodat u altijd en overal toegang heeft. U heeft inzicht in de complete rittenadministratie en het beheer van het wagenpark.

Belastingdienst

De automatische rittenadministratie zorgt voor een sluitende kilometerregistratie, zoals de Belastingdienst dat graag ziet. Dat blijkt uit het feit dat we het Keurmerk RitRegistratieSystemen hebben ontvangen. Dit geeft aan dat de Belastingdienst er vanuit gaat dat alle gegevens in orde zijn. Het betekent bovendien dat FleetFinder voor rittenadministratie alle benodigde gegevens registreert, zonder dat u daar nog langer handmatig mee aan de slag hoeft.

Laag bedrag

Tenslotte maakt u gebruik van een systeem dat al door 4.000 bedrijven in hun voertuigen werd ingebouwd. Dat betekent dat we goed weten welke functionaliteiten u wenst en we de software en hardware voor rittenadministratie reeds tot in de puntjes hebben geoptimaliseerd. Deze bedrijven lieten de Blackbox inbouwen en hebben nu geen omkijken meer naar de rittenregistratie, terwijl ze bovendien het wagenpark veel gemakkelijker kunnen beheren.

Waarom FleetFinder?

Rapporten

Met FleetFinder zorgen we voor de registratie van de gereden ritten, waar u achteraf handige rapportages over kunt opvragen. Benieuwd naar de bezochte locaties, de gereden afstanden, tijden en snelheden? Het zijn gegevens die we zowel in realtime als achteraf inzichtelijk kunnen maken. Dat betekent dat u met FleetFinder kunt rekenen op een automatische rittenadministratie, samen met een aantal aanvullende opties en mogelijkheden.

Black box

Bovendien is het inbouwen van onze Blackbox een fluitje van een cent. We laten dit doen door onze eigen monteurs, die daarvoor desgewenst ook op locatie kunnen komen. Zij zorgen ervoor dat ze het kastje voor u inbouwen op een plaats die voor de bestuurder niet te zien is. De Blackbox maakt verbinding met meerdere satellieten en zorgt voor een mobiele dataverbinding naar onze servers. Daardoor u kunt rekenen op een betrouwbare rittenadministratie.

11475

Mobiele gebruikers

2708

Bedrijven

19278

Actieve gebruikers

96

Score

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

Neem contact met ons op voor meer informatie
dan kunnen we eventuele vragen beantwoorden en u beter van dienst zijn.