Kilometerregistratie voor de Belastingdienst

Wat is kilometerregistratie voor de Belastingdienst?

Aan de kilometerregistratie voor de Belastingdienst zijn strikte regels verbonden. De fiscus vraagt om een sluitende rittenadministratie, waaruit moet blijken dat een voertuig jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé wordt gebruikt.

Sluitende kilometerregistratie

Een sluitende kilometerregistratie voor de Belastingdienst toont aan hoeveel de auto privé wordt gebruikt, bijvoorbeeld om aan te geven dat dit minder is dan de grens van 500 kilometer per jaar. De sluitende registratie vormt voor de Belastingdienst voldoende bewijs, vooral omdat u met FleetFinder gebruik maakt van een pakket met het Keurmerk RitRegistratieSystemen. Dit betekent dat u minder last zal hebben van tijdrovende controles door de Belastingdienst. In plaats daarvan zorgt u voor een sluitende kilometerregistratie voor de Belastingdienst waar u zo min mogelijk omkijken naar zal hebben.

Meer inzicht

De handmatige kilometerregistratie voor de Belastingdienst relatief foutgevoelig. Het komt voor dat bestuurders vergeten de ritgegevens te noteren of niet alle gegevens netjes noteren. Daarom kiest de Belastingdienst ervoor om vooral de handmatige registraties goed te controleren, bijvoorbeeld aan de hand van kantooragenda’s en nota’s van garagebedrijven. De handmatige kilometerregistratie voor de Belastingdienst biedt u tevens niet de mogelijkheid om eenvoudig rapportages aan te maken over de gereden ritten, zodat u daar meer inzicht in kunt krijgen. Dit beperkt de mogelijkheid om de ritten efficiënter in te delen, zodat het voertuig zo effectief mogelijk in kunt zetten.

Voordelen van kilometerregistratie voor de Belastingdienst

De automatische kilometerregistratie voor de Belastingdienst helpt fouten te voorkomen en beperkt het aantal controles. Bekijk hieronder de voordelen van FleetFinder, waarmee u hardware en software combineert.

Realtime

We maken voor FleetFinder gebruik van RTT&T. Dit staat voor Real Time Track & Trace. Het betekent enerzijds dat u kunt rekenen op een nauwkeurige en sluitende kilometerregistratie voor de Belastingdienst, terwijl u anderzijds kunt rekenen op realtime inzicht in gemaakte ritten en bijvoorbeeld de tijd op locatie. We combineren het GPS-signaal met een dataverbinding, zodat u altijd inzicht heeft in alle benodigde gegevens.

Beschikbaarheid

De online interface waarmee u de automatische kilometerregistratie voor de Belastingdienst kunt bekijken is beschikbaar voor zowel desktopcomputers als mobiele apparaten. Dat betekent dat u ook gebruik kunt maken van een tablet of een smartphone om zelf de gegevens uit te lezen. Een internetverbinding is voldoende om toegang te krijgen. Dankzij het intuïtieve ontwerp kunt u bovendien snel vinden wat u zoekt.

Belastingdienst

De automatische kilometerregistratie voor de Belastingdienst door FleetFinder beschikt over het Keurmerk RitRegistratieSystemen, dat staat voor Rit Registratie Systemen. Het betekent dat de software en hardware netjes voldoen aan de richtlijnen zoals de Belastingdienst die hanteert. We registreren de belangrijke gegevens en helpen onnodige boetes door de fiscus te voorkomen. Bovendien beperkt u met de automatische kilometerregistratie voor de Belastingdienst het aantal controles.

Laag bedrag

Tenslotte maakt u met FleetFinder voor de kilometerregistratie voor de Belastingdienst gebruik van een pakket dat al 4.000 bedrijven naar volle tevredenheid gebruiken. Ze lieten ons de Blackbox inbouwen, waardoor de ze ritten die ze maken niet langer handmatig hoeven te registreren. In plaats daarvan verzorgen wij nu automatisch de kilometerregistratie voor de Belastingdienst en zorgen we achteraf voor inzicht door middel van duidelijke rapportages.

Waarom FleetFinder?

Rapporten

FleetFinder biedt een aantal handige functies, naast de sluitende kilometerregistratie voor de Belastingdienst. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat u rapportages kunt opvragen van een specifieke reis, de ritten op een dag of de productiviteit in het algemeen. Vanuit de gebruiksvriendelijke omgeving wordt goed duidelijk waar het sneller of slimmer kan, terwijl u geen omkijken heeft naar de rittenregistratie.

Black box

De Blackbox voor de FleetFinder kilometerregistratie voor de Belastingdienst bouwen onze monteurs op een voor de bestuurder onzichtbare plaats in. Dat betekent dat u die tijdens het rijden niet ziet zitten. Bovendien kunnen we de box bij verkoop van de auto weer netjes uitbouwen, zodat daar niets meer van te zien is. Op die manier verzorgen we bij FleetFinder de kilometerregistratie voor de Belastingdienst, om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

11475

Mobiele gebruikers

2708

Bedrijven

19278

Actieve gebruikers

96

Score

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming?

Neem contact met ons op voor meer informatie
dan kunnen we eventuele vragen beantwoorden en u beter van dienst zijn.